Beleef

een avond Duitsland

Interesse in Vinikus aan tafel?

Ontdek wijnland Duitsland met je vrienden of familie!

**Door Corona vervallen alle geplande cursussen en wine&dine activiteiten in onze locatie te Merchtem tot nader bericht**

Kleinschalige en in een gezellige omgeving stellen we wijnland Duitsland voor. Dat kan als cursusavond, maar ook met een heuse wine&dine waar we verschillende gerechtjes begeleiden door Duitse wijnen in table d'hôte formule: allen aan 1 tafel, af en toe eens een bordje mee uit de keuken komen halen en in huiselijke sfeer. Een Vinikus aan tafel is mogelijk tussen 8 en 12 personen, en is mogelijk van maandag tot zaterdag. 
Wil je dit meemaken? info@vinikus.be

Cursus Wijnland Duitsland 

Op dit moment zijn onze data volzet, maar laat je interesse weten via info@vinikus.be en we zetten je op de wachtlijst

Duitsland is zo dichtbij, maar o zo onbekend. Met deze cursus willen we een inzicht geven in dit fantastische wijnland. Lesgever is Gerd Brabant, al meer dan 18 jaar actief in de Duitse wijnwereld, thans als medewerker van het Informatiebureau voor Duitse Wijn, docent bij Syntra en organisator van evenementen/wijnreizen rond Duitse wijn. Om de interactie van deze cursus te bevorderen kiezen we bewust voor een kleine groep (10 personen). 
Deze cursus is gericht op de (beginnende) wijnliefhebber die Duitsland als wijnland wil ontdekken.

Les 1: 19u – 22u30 / Riesling, ’s werelds mooiste witte wijndruif
Hier overlopen we de verschillende wijnbouwregio’s en de wetgeving. Je leert een Duits wijnetiket te begrijpen. We proeven een 12-tal Rieslings, allen verschillend van stijl, bodem en regio. Van droog tot restzoet. Dat Riesling ’s werelds boeiendste witte wijndruif is zal je proefondervindelijk vaststellen.

 

Les 2: 19u – 22u30 / De druiven- & stijlweelde in Duitsland
We starten met een introductie over de wondere Sektwereld. Nadien volgt een korte film over Duitsland, waar we de diversiteit van de regio’s nogmaals visueel voorstellen. Tot slot gaan we dieper in op de andere druivenrassen naast Riesling, zowel in wit als rood. We proeven en ontdekken Weissburgunder, Scheurebe, Silvaner, Müller-Thurgau, Frühburgunder, Spätburgunder,…

 

Les 3: 19u – 22u30 / Wine&dine
Van onze afsluitende avond maken we een gemoedelijk moment. We serveren een fijn meergangenmenu en bij elk gerecht plaatsen we 2 harmoniërende topwijnen. Uiteraard mag Grosses Gewächs (Grand Cru) niet ontbreken! Wine&dine van hoog niveau.

 

Prijs: €195 (all-in: 3 avonden, alle wijnen, water, uitgebreide cursustekst, informatiepakket van het Duits Wijninstituut, certificaat, gebruik glazen, menu derde avond van apero tot dessert).

10 personen

Plaats: Vinikus, Spiegellaan 26, 1785 Merchtem

Inschrijven: Gerd Brabant, info@vinikus.be, 0478/34 69 84

Wil je op de wachtlijst komen voor toekomstige data? Mail naar info@vinikus.be.

Volg ons

Contact

Adres

  • Instagram Social Icon

0478/34 69 84

Spiegellaan 26, 1785 Merchtem

Vinikus VOF, Spiegellaan 26, 1785 Merchtem, BE0826.409.118