top of page

Wijnwandelen

Wijnwandelen… Het klinkt mooi, en dat is het ook! De laatste 10 jaar heb ik in Duitsland heel wat ervaring opgebouwd aangaande de combinatie van wandelen, wijn en gastronomie. Keer op keer stel ik de schoonheid van de wijnregio’s van onze Oosterburen vast. Nadat vele jaren bezoekdagen naar wijndomeinen in Duitsland werden georganiseerd wil ik nu een stap verdergaan en een stukje van mijn wandelervaringen delen. Het resultaat is een totaalpakket waar de deelnemer van alle aspecten van een regio kan genieten: landschap, wijn en gastronomie.

De wandelingen zijn zodanig gekozen zodat ze voor iedereen met een goede basisconditie  te doen zijn. We wandelen ook onder het motto “slecht wandelweer bestaat niet, enkel slechte kledij”. We duimen uiteraard voor heerlijk wandelweer, maar een regenbui zal ons plezier niet vergallen.

WANDELEN EN WIJNWANDELEN IN HET ZWARTE WOUD, ORTENAU & KAISERSTUHL 
Zondag 26 mei 2024 - zondag 02 juni 2024

Op maat

Al meer dan 18 jaar ben ik maandelijks in Duitsland. Enerzijds voor professionele doeleinden, anderzijds omdat het ook een fantastisch vakantieland is. De toeristische, gastronomische en sportieve mogelijkheden in de Duitse wijnregio’s zijn enorm.

Ik merk ook een stijgende interesse in Duitsland als vakantieland. Terecht, want zo vlakbij en zo veelzijdig!

Maar waar moet je beginnen om je reis uit te stippelen? Wel, de ervaring die ik heb opgebouwd bied ik aan in reisvoorstellen op maat. Op basis van je wensen werk ik een individueel plan uit waardoor je een Duitse wijnregio echt kan ontdekken.

Mijn sterkte ligt in de combinatie van wijn-wandelen. Ik heb intussen flink wat wandelroutes uitgetest en ik weet waar het mooi stappen is. Ik zorg ervoor dat je over het GPS bestand van de wandeling kan beschikken. Geen betere manier om een omgeving in detail te leren kennen. 

Uiteraard mogen tips van hotels, restaurants en wijndomeinen niet ontbreken.  Met dit plan kan je je trip perfect voorbereiden. Of je nu 2 dagen gaat, of een hele week.

bottom of page