top of page

Boek "Wijnland Duitsland"

Gerd Brabant en Marc Roovers hebben met Wijnland Duitsland een uniek naslagwerk geschreven. Een inspirerend boek, dat niet alleen heel wat achtergrond biedt over de wetgeving, de geschiedenis en de regio’s, maar ook elk wijngebied afzonderlijk belicht. Je vindt er specifieke informatie om elke wijnregio te doorgronden en portretten van wijnbouwers en persoonlijkheden die hen in al die jaren hebben geïnspireerd. Voor de wijntoerist of wandelaar bevat het boek wijnwandeltips, adressen van aanbevolen domeinen, restaurants en hotels. De auteurs spreken vanuit een rijke ervaring, hun teksten zijn doorspekt met anekdotes en leuke weetjes. Uit elke bladzijde blijkt hun passie en liefde voor Duitse wijnen. Kortom, een heerlijk boek om Duitsland als wijnland te begrijpen en te beleven.

 

Nooit eerder werd het wijnland Duitsland zo uitgebreid en smaakvol in kaart en beeld gebracht. Een niet te missen naslagwerk voor wijnliefhebbers en sommeliers!

 

De derde druk is beschikbaar! We dachten na de tweede druk af te sluiten, maar de vraag blijft aanhouden. Wat ons ontzettend blij maakt. In de eerste plaats omdat jullie met het boek reizen en Duitsland daadwerkelijk via onze pen ontdekken. Die feedback krijgen we van lezers, wijndomeinen en hotels/restaurants.
.

428 pagina’s, hard cover / €49,95 / derde, geactualiseerde druk sinds juni 2023
>>
BESTEL HIER JE EXEMPLAAR <<
 

Bon_Duitslandboek.jpg

>> Preview: enkele pagina's uit het hoofdstuk Rheinhessen

Updates:

Enkele reacties:

Een werkelijk geweldig boek over de Duitse wijnbouw hebben Gerd Brabant en Marc Roovers geschreven. Zelfs zo extreem goed dat dit gewoon verplichte kost is voor iedereen die ook maar iets, al of niet zakelijk, met Duitse wijn van doen heeft. Want slechts zelden is er een zo uitermate compleet en informatief werk over de wijnbouw van onze oosterburen op de markt verschenen!
Albert de Jong, RieslingFellow, in Jéroboam Magazine

Vorige week ontving ik 'Wijnland Duitsland'. Wat een magnifiek boek hebben jullie geschreven. Mijn complimenten! Ik lees er dagelijks in. Wellicht het beste Nederlandstalige wijnboek dat ik ooit in mijn handen heb gehad. En zeker over Duitse wijnen is er volgens mij zelden of nooit iets beters en completer verschenen. Dank voor jullie grondige werk, de vele tips en achtergrondinformatie. Top!
R. Martens

This is a must-read book if you’re interested in Germany as a wine country. Wine people,... this is a book you won’t be able to put down. For my friends from all over, I hope it will soon be translated in English and/or other languages. A very big thank you to Gerd Brabant and Marc Roovers for this brilliant work!
W. Wouters, Voorzitter Internationale Sommeliersvereniging ASI

Ik heb intussen het boek ontvangen en het volledig doorgenomen. Wat een meesterstuk. Ongelooflijk. Er bestaat geen ander "werkstuk" over de Duitse wijnen dat zo uitgebreid is. Dikke proficiat aan jullie. Dit is een boek dat vertaald moet worden en de referentie moet zijn voor Duitse Wijnen wereldwijd.
F. Mommerency

Ik heb er net al in zitten lezen, dit boek kent zijn gelijke niet in ons taalgebied. Echt genieten!
S. Van De Woestyne, Wijnhuis Tinto


Ik heb net het pakje met mijn exemplaar van Wijnland Duitsland letterlijk opengescheurd en wat ik hier aantref overtreft alles.
B. Vandenbosch, wijndocent

 

Proficiat Gerd Brabant en Marc Roovers; dit is veruit het beste wijnboek dat ooit over een regio/land werd geschreven.
L. Verschueren, wijndocent

 

Wat een boek, en fantastisch om te lezen. Ook ik ben gehuwd met een half Duitse vrouw ook Germanisten Nl -Duits en ze is meteen verliefd op dit naslagwerk. Bedankt om zoiets uit te geven.
D. Devos

 

Zeer uitgebreid met niet alleen verhalen over wijn maar ook wandelroutes, (w)etenswaardige adressen en veel meer. Makkelijk leesbaar en actueel. Een must have voor de liefhebber maar ook professional.
T. Wortelboer, wijndocent

 

Het boek is inmiddels goed aangekomen en wat een juweel is het! Een prachtig werk dat garant zal staat voor uren nee jaren leesplezier! Van harte proficiat hiermee!
E.-J. Munnik

 

Wat als een levende encyclopedie van Duitse wijn en een riesling freak besluiten om samen een boek te schrijven over het wijnland Duitsland? Dan krijg je een prachtig gedocumenteerd naslagwerk: vol met kennis, weetjes, tips en adembenemende foto’s. Het toeristisch bureau van Duitsland hoeft geen dure marketingcampagne op poten te zetten om Belgen en Nederlanders te overtuigen om hun land te bezoeken. Dit boek is zonder twijfel de mooiste reclamefolder die gemaakt kon worden. Ik ga vast mijn wandelschoenen prepareren en erop uit trekken om de 13 wijnregio’s te ontdekken. Duitsland , vaak nog onbekend en onbemind; maar daar komt ongetwijfeld verandering in. Proficiat Gerd en Marc! En dankjewel om jullie passie met het grote publiek te delen!
B. Sap

Ik wil jullie graag feliciteren met jullie uitgave van het boek Wijnland Duitsland. Ik had niet verwacht zo n prachtig exemplaar voor deze prijs. Ik ben er zuinig op en zal het op iedere trip naar Duitsland in de auto leggen.

J. Konsten
 

Zo, die is binnen! Ruim 400 pagina's leesvoer. Al een beetje doorgebladerd en enkele stukjes gelezen. Eerste indruk: diepgaande waardevolle info en prachtige foto's. Aan dit boek ga ik nog veel plezier beleven!
E. Huijzer

Een must have voor de Duitse wijnliefhebber maar ook voor degenen die de Duitse wijnbouw wil leren kennen.
J. Demyttenaere, wijndocent en sommelier wijnbar Riesling&Pinot Brugge

Wat is het een prachtig boek. Leerzaam, prachtig uitgevoerd en inspirerend, wow. Complimenten voor jullie!
P. Schadee, wijnimporteur

 

Gisteren is uw kostbare zending hier aangekomen. Hartelijk dank ervoor en al na de eerste keer doorbladeren een groot compliment aan u, de ontwerpers en de uitgever: in alle opzichten een prachtig werk!
F. Andert, directeur Hoflössnitz (Sachsen)

Het wijnboek van het jaar is uit. Het meest complete en uitgebreide naslagwerk geschreven door Gerd Brabant en Marc Roovers.  Dit boek is een must voor wie in wijn geïnteresseerd is. De geschiedenis, bodem, druivenrassen, wijnregio's, wijnbouwers, wandelroutes en zoveel meer over het boeiende Duitsland komen aan bod in dit boek. Een absoluut meesterwerk.
Y. Olbrechts, The Belgian Somm

Tot vorige week had ik nog twijfels bij de zin van wijninformatie in boekvorm. Alles staat toch op internet? Nu op een heerlijke manier van mijn sokken geblazen. Wat een prachtig fijn boek. Het nadeel is dat ik nu een voelbare hekel aan corona krijg, ik wil wandelen in de Duitse wijngebieden en snel. Het ligt hier op tafel, iedere dag op een andere bladzijde, ik leer elke dag iets bij en daarnaast geven lay-out en foto's wat cachet en diepte aan mijn leefruimte. Chapeau Gerd en Marc, indrukwekkend maar ook deugddoend.
G. Laureyns, Weinakademiker

Gisteren arriveerde dit prachtboek van Gerd Brabant en Marc Roovers, een standaardwerk over wijnland Duitsland. Een boek om te lezen, maar ook om zomaar in te bladeren. Het zal menig mooi uurtje leesplezier gaan opleveren.
E. Verhees

"Er worden tegenwoordig wijnboeken aan de lopende band gepubliceerd. Dit boek is anders, het is een naslagwerk dat volledig wil zijn, inclusief goede adresjes en wandelroutes. Ja, een levenswerk. (..) Het boek is beslist een absolute must voor elke fan van Riesling en andere Duitse wijnen."
Dirk Rodriguez, DM Vino!

"Kortom, het is geen algemeen boek over Duitsland en zijn wijnen geworden, maar een boek met up-to-date informatie, inclusief de nodige details, diepgang, duiding én toeristische tips. (...) Wijnland Duitsland: een liefdevolle Weinwanderung."
Frank Jacobs, PersWijn

"Het boek heet Wijnland Duitsland, en het is een klepper van meer dan 400 pagina's in kleur. Geschreven door twee Vlaamse fans en kenners van Duitse wijn. (...) Duitsland heeft een rijke wijntraditie, waarbij de meeste wijndomeinen kleinschalig en ambachtelijk zijn gebleven, en sinds generaties in familiebezit zijn. Dat staat allemaal in detail beschreven in die boek: regio na regio, dorp na dorp, terroir na terroir, domein na domein, met praktische info over wandelroutes, restaurants en hotels. Het ultieme handboek om uw reis te plannen naar het wijnland dat u wellicht het minst goed kent."
Bruno Vanspauwen, De Standaard

De Auteurs:

 

GERD BRABANT - info@vinikus.be - +32 (0)478 34 69 84

Gerd is al meer dan 20 jaar actief in de Duitse wijnwereld, als medewerker van het Duits Wijninstituut, docent bij Syntra, spreker voor heel wat wijnverenigingen, gastschrijver van toeristische Duitslandbijdragen voor het online lifestyle magazine www.june.be en als organisator van evenementen/wijn(wandel)reizen rond Duitse wijn. In 2017 werd hij door VDP (Verband deutscher Prädikatsweingüter) in Berlijn gelauwerd voor zijn jarenlange inzet om Duitse wijn te promoten in België. Hij had ook 10 jaar lang een wekelijkse wijnrubriek in De Morgen en richtte in 2000 Vinikus op als importbedrijfje van Duitse wijn op, nadien omgedoopt tot Vinikus&Lazarus. Zijn grootste passie is een wijnregio al wandelend te ontdekken, de beste manier om een landschap in detail te ontdekken. Partner in crime daarvoor is zijn VW busje, waarmee hij maandelijks naar Duitsland trekt. Van kinds af aan kwam Gerd in contact met Duitsland, zijn moeder is er geboren en een deel van de familie woont er nog steeds.

 

MARC ROOVERS - marc.roovers@skynet.be - +32 (0)499 534 827

Marc zette zijn eerste stappen als wijnliefhebber in 1984. Vele jaren later kruiste Duitse wijn zijn pad, en samen met zijn wijnvriend Rudi startte hij in 2011 de wijnblog Vrienden van de Riesling. Met oog voor detail en zin om zich te verdiepen inzake Riesling uit Duitsland groeide de wijnblog uit tot een community van gepassioneerde Rieslingliefhebbers die regelmatig samen Duitse wijnen proeven. Zo werd ervaring en kennis opgebouwd, die beslist uniek mag genoemd worden in België. Uiteraard dragen de regelmatige trips naar Duitsland daar aan bij. Naast de eigen wijnblog is Marc ook gastschrijver voor Ken Wijn (het magazine van de Vlaamse Wijngilde) en redactielid van het digitale wijnmagazine WijnWijnWijn, schreef hij een stukje rond Riesling en Sekt in het boek “Mousserende Wijn, de praktijk” van Koen Podevijn (uitgave 2020).

DSC_0033_edited.jpg
VVDR_Marc.jpg
bottom of page