top of page

Wijnwandelen & streekgastronomie PFALZ

Van donderdag 17 tot zondag 20 september 2020

DSC_0012.JPG

**UPDATE 18.12.19: DEZE REIS IS VOLZET**

HIER KAN JE HET PROGRAMMA MET INSCHRIJVINGSFORMULIER DOWNLOADEN (VOLZET)

Voor deze trip trekken we naar de Pfalz. Weinig andere regio’s in Duitsland zijn zo gericht op wijntoerisme. Zoveel zaken maken deze regio bijzonder: de pittoreske dorpen, de schitterend gelegen wijngaarden, de heerlijke (streek)gastronomie, de gezellige mensen met het hart op de tong, het milde klimaat,… De Pfalz heeft het één en ander te bieden…

DAG 1 (donderdag 17 september 2020) – Het pad van de Grosse Gewächse
Nadat iedereen individueel is aangereisd, treffen we elkaar rond 13u in Gästehaus Spinne. Na de check-in rijden we naar het naburige Deidesheim om er een inleidende wandeling aan te vatten. We nemen een aperitiefslok bij Weingut von Winning, en wandelen dan doorheen de wijngaarden van Forst & Deidesheim. Dit zijn dorpen met legendarische wijngaarden zoals Pechstein, Jesuitengarten, Kirchenstück,  Kalkofen,… We houden halt aan verschillende van deze beroemde percelen en bij een woordje uitleg  proeven we ook de wijn van die wijngaard (von Winning). In totaal wandelen we 8 km. Nadien rijden we tot aan het hotel, maar we strekken nog even de benen om verderop in de straat het aperitief te genieten bij Weingut Weegmüller. Dit is één van de oudste familiedomeinen van de Pfalz en de zussen Weegmüller zijn thans wereldberoemd in wijnminnend Duitsland. Dit domein ademt traditie en gezelligheid. ’s Avonds dineren we in ons hotel.

DAG 2 (vrijdag 18 september 2020) – De lieflijke wijngaarden van Birkweiler & Weingut Gies-Düppel

Na het ontbijt rijden we 30 km zuidwaarts (met eigen vervoer – autodelen). De Südliche Weinstrasse toont een anders landschap dan de Mittelhaardt (waar ons hotel is gevestigd). De wijngaarden van Siebeldingen en Birkweiler staan gekend als thuishaven van verschillende van de beste wijnen van de Pfalz. De wandeling van 15 km gaat doorheen deze percelen, en we trekken ook het woud in om bij Burg Neukastel te genieten van een prachtig zicht. Onderweg houden we halt voor onze picknick die we hebben meegekregen vanuit het hotel.
Aansluitend aan de wandeling proeven we bij Weingut Gies-Düppel. Het sympathieke koppel Volker & Tanja Gies maken prachtige wijnen op de hoofdzakelijk rode zandsteen- en kalkbodems. We proeven onder vakkundige begeleiding een greep uit hun gamma.  

Op de terugrit kunnen we een een tussenstop inplannen in het charmante dorpje St. Martin. Nadien zijn we helemaal klaar voor een heerlijk diner in ons Gästehaus.

DAG 3 (zaterdag 19 september 2020) – De Pfälzer Weinsteig & VDP.Weingut Knipser
Wie wat wandelambitie heeft kan de gehele Pfälzer Weinsteig van 170 km bewandelen. Maar vergis je niet: de tocht is uitdagender dan je zou vermoeden. Flink wat hoogtemeters moeten overwonnen worden. Vandaag pikken we er 1 stukje uit. Een groot deel van de wandeling loopt doorheen het prachtige Pfälzer Wald, maar de wijngaarden zijn nooit ver weg. Een sportieve uitdaging, maar absoluut te doen voor iedereen met wat basisconditie. 

Proeven doen we bij één van Duitslands beste domeinen. Na onze wandeling rijden we 20 minuten tot Weingut Knipser in Laumersheim. Dit domein maakt niet alleen prachtige witte wijnen, de rode wijnen horen bij het beste wat er in Duitsland te vinden is. Het is een van de pioniersdomeinen van de huidige rode kwaliteitsrevolutie. We sluiten de avond af met een gastronomisch getint menu bij Spinne. Mooie Pfälzer wijnen mogen niet ontbreken.

DAG 4  (zondag 20 september 2020)

Na het ontbijt nemen we afscheid van elkaar. Voor wie wenst kunnen we nog tips geven voor een eigen dagplanning. Of bij interesse kunnen we nog een wandeling op het traject huiswaarts inplannen, bijvoorbeeld in Rheinhessen of Nahe.

Hotel:

Restaurant & Gästehaus Spinne
Eichkele 58
67433 Neustadt an der Weinstrasse (Haardt an der Weinstrasse)
Tel.: +49 (0)6321 959 77 99
info@restaurant-spinne.de
www.restaurant-spinne.de

Chrissi en Jörg van Spinne zijn intussen vrienden geworden. Dit fijne adres staat bol van Gastfreundlichkeit. De gerieflijke kamers met uitstekende bedden, het lekker ontbijt aan tafel bediend, de uitstekende keuken,… Dit is een goed adres om te vertoeven.

De ligging hoog in één van de hoogst gelegen straten van Haardt (vlakbij Neustadt an der Weinstrasse) vormt een prima en centraal uitvalspunt om de regio te verkennen.

Prijs per persoon:  € 670
Minimaal 10, maximaal 12 deelnemers 
Er zijn 5 tweepersoonskamers en 2 eenpersoonskamers beschikbaar   
 


Inbegrepen:

-3 overnachtingen met ontbijt in Gästehaus Spinne

-2 keer picknick op vrijdag & zaterdag (dranken niet inbegrepen).  Daarvoor dagrugzak meenemen.

-3 diners (op donderdag, vrijdag & zaterdag) in Spinne: all-in menu met wijn aperitief, begeleidende wijnen, water en koffie. Elk diner kent een ander thema. Donderdag starten we met een regionaal menu op zaterdag eindigen we met een gastronomische noot.

-Begeleiding door Gerd Brabant

 

Niet inbegrepen:

-Vervoer heen en terug

-Vervoer naar/van de wandelingen. De wandelingen van donderdag en zaterdag zijn vlakbij. De wandeling van vrijdag is op 30 km rijden. We bekijken ter plaatse voor autodelen.

-Eigen drank tijdens de wandelingen. Afhankelijk van het weer heb je 1,5 à 2 l (water) nodig per wandeltocht.
-De kosten voor de degustaties. Reken op ca. €60 pp voor de 4 degustaties. Die worden ter plekke betaald.

-Eigen annulatie- en reisbijstandsverzekering

HIER KAN JE HET PROGRAMMA MET INSCHRIJVINGSFORMULIER DOWNLOADEN (VOLZET)

"Ook langs deze weg onze beste dank voor deze prachtige wandel en proef reis naar de Pfalz! Het tof en divers gezelschap, het heel aangename en gezellig hotel, de mooie en erg lekkere maaltijden, de juiste timing van de activiteiten, het gezonde en mooie landschap, de wonderbaarlijke terroir, de perfect, boeiende en gezellige proeverijen, de fijne mensen die we mochten ontmoeten, de meer dan gunstige weercondities en bovenal de vlekkeloze chemie om dit allemaal bij elkaar te brengen en aan elkaar te praten. Van harte dank."
Feedback deelnemer Pfalzreis 2019

bottom of page