top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverGerd Brabant

Een roadbook om met de VW California de Duitse wijnregio's te ontdekken


Voor wie een eerste keer de sfeer en de schoonheid van de Duitse wijnregio’s wil proeven, hebben we een reisvoorstel van 7 dagen uitgewerkt. Je ontdekt stukjes Ahr, Mosel, Nahe, Rheinhessen en Pfalz. Elke dag zorgen we voor een wandeltip (ca. halve dagtocht, soms iets langer). ’s Avonds kan je ofwel zelf koken in de VW California, of opteren voor één van de restauranttips. Overnachten doe je op een kleinschalige camping of staanplaats.

Dit is ideaal voor 2 volwassenen. Bij boeking van deze reis stellen we gratis het uitgebreide informatiepakket ter beschikking (normaal €65), inclusief het gebruik van de wandelGPS waar alle wandelroutes die we aanbevelen op voorgeprogrammeerd staan. Bovendien zal ook het fietsrek op de achterklep zonder meerkost aanwezig zijn. Handig om bijvoorbeeld ’s avonds niet meer te moeten rijden en per fiets naar het restaurant te gaan. Of indien je een dag geen zin hebt om te wandelen, kan je de streek ook per fiets ontdekken.

Hieronder kan je het beknopte overzicht van het programma doornemen. Bij boeking volgt een uitgebreider document met de adressen van de staanplaatsen/campings en restauranttips zodat je je trip vooraf goed kan voorbereiden en al dan niet al wat campings/staanplaatsen/restaurants reserveren.

Dag 1: Vertrek + Ahr

Nadat je een uitgebreide uitleg hebt gekregen over de werking van de VW California, kan je meteen op weg naar de Ahr. Na 2u30 rijden kom je aan in Altenahr, waar je onmiddellijk de wandelschoenen aantrekt om een deel van de prachtige Rotweinwanderweg af te werken. Een 3-tal uur wandelen doorheen een indrukwekkend landschap. Op je eindpunt neem je de trein terug naar Altenahr. Overnachting op een kleine camping in de regio. Je kookt zelf in de VW California, of geniet een diner in een lokaal restaurant.

Dag 2: Mosel

Na het ontbijt rij je door de Eifel naar de Mosel. Een uurtje rijden, en je start een korte maar indrukwekkende wandeling vanuit het dal naar de heuvelkam boven de Bremmer Calmont. Dit is de steilste wijngaard van Europa. Op je eindpunt kan je de trein naar het startpunt nemen. De overige tijd kan je gebruiken om het gezellige stadje Beilstein te bezoeken, of voor een fietstocht langs de Moezeloevers. Overnachting op een kleine camping in de regio. Je kookt zelf in de VW California, of geniet een diner in een lokaal restaurant.

Dag 3: Nahe

Na het ontbijt rij je in 1u30 naar de Nahe, waar een mooie wandeling doorheen het heel afwisselende landschap staat te wachten. Nadien kan je Bad Kreuznach bezoeken, met bezoek aan de gebiedsvinotheek. Of je gaat op een prachtig gelegen camping ontspannen. Je kan ’s avonds zelf koken, maar er zijn fijne eetadressen in de buurt die per fiets bereikbaar zijn. Aan jou de keuze.

Dag 4: Rheinhessen

Op de camping in de Nahe blijf je 2 nachten staan. Rheinhessen is vlakbij en het is maar een 30 minuten rijden tot één van de mooiste wandelingen in Duitslands grootste wijnbouwgebied. De 10 km wandeling rond Siefersheim is meer dan een aanrader. De rust die er thans heerst staat in schril contrast met de immense geologische activiteiten van miljoenen jaren geleden. Je wandelt letterlijk op restanten van oeroude kliffen. Je passeert ook de plek die in 2016 is uitgeroepen tot mooiste zicht van Rheinhessen. Na de wandeling keer je terug naar je camping in de Nahe.

Dag 5: Pfalz

Op nog geen uur rijden ligt de Pfalz. Ook wel het Toscane van Duitsland genoemd. De wandeling van Deidesheim naar Bad Dürkheim is de moeite en onderweg krijg je een mix van wijngaarden, woud, vergezichten en een strategisch mooi gelegen kasteelruïne waar je op bepaalde tijdstippen van een goed glas en pauze kan genieten. Je gaat met de trein terug naar je startpunt. Overnachting op een camping in de buurt.

Dag 6: Pfalz

Je blijft een extra dag in de Pfalz. Ofwel kies je voor een wandeling, of je gaat voor een fietstocht. En waarom niet relaxen in het Salinarium van Bad Dürkheim waar binnen- en buitenzwembaden, alsook sauna’s zijn ondergebracht. Afsluiten doe je met een mooi diner in de buurt, of met een zelfbereide maaltijd in de VW California.

Dag 7: Rit huiswaarts

Prijs

Huurprijs VW California: €840 in laagseizoen (oktober & april-mei) €945 in hoogseizoen (juni-september) Voorschot van 50%, huurwaarborg/franchise €1.200. De franchise is tot een maximum van €1.000 af te kopen via verzekeringen Ruwelka. De nodige documenten daarvoor worden bij boeking bezorgd. Check ook onze huurvoorwaarden, die te downloaden zijn op onze homepagina.

Inbegrepen

Huur VW California gedurende 7 dagen inclusief 1.750 km, wat ruim voldoende is voor deze tocht. Eventuele extra km aan €0,25/km. Uiteraard geven we een uitleg over het gebruik van de wagen. Uitgebreide informatiemap per regio en WandelGPS met de wandelingen vooraf geprogrammeerd (normaal €65), en extra document als “roadbook” voor deze trip. Fietsrek op de achterklep (normaal €30)

Niet inbegrepen

Maaltijden, boekingen en kosten van de campings/restaurants

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page