top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverGerd Brabant

Derde en geactualiseerde druk van "Wijnland Duitsland" beschikbaar

Bijgewerkt op: 6 jun. 2023

De derde druk is beschikbaar! We dachten na de tweede druk af te sluiten, maar de vraag blijft aanhouden. Wat ons ontzettend blij maakt. In de eerste plaats omdat jullie met het boek reizen en Duitsland daadwerkelijk via onze pen ontdekken. Die feedback krijgen we van lezers, wijndomeinen en hotels/restaurants**.Deze derde druk is volledig geactualiseerd met alle nieuwe cijfers, een update van hotels/restaurants, wijzigingen bij wijndomeinen, het inbouwen van het wijndomeinregister en een apart stukje over de ramp in de Ahr. Het boek is dus nog een tikkeltje dikker. Zo blijft dit standaardwerk actueel en te gebruiken door zowel de wijntoerist als diegene die zich in wijnland Duitsland wil verdiepen.

Prijs: €49,95 (exclusief verzendingskosten).

428 pagina's / hard cover


**De mooiste anekdote kregen we van twee vrienden die geen zomerreisplannen hadden en het boek in handen kregen. Impulsief trokken ze op roadtrip naar de Duitse wijnregio’s. Ze bezochten tientallen domeinen uit het boek en na een verbluffende avond bij Franz Keller (Kaiserstuhl) was rijden geen optie meer en plantten ze hun slaapzak achter het domein tussen de wijnranken. De tent opzetten lukte niet meer 😊. ’s Ochtends ontwaakten ze met lichte roes onder een straalblauwe hemel in een spectaculair landschap.


"Een werkelijk geweldig boek over de Duitse wijnbouw hebben Gerd Brabant en Marc Roovers geschreven. Zelfs zo extreem goed dat dit gewoon verplichte kost is voor iedereen die ook maar iets, al of niet zakelijk, met Duitse wijn van doen heeft. Want slechts zelden is er een zo uitermate compleet en informatief werk over de wijnbouw van onze oosterburen op de markt verschenen!"

Albert de Jong, RieslingFellow, in Jéroboam Magazine

"Het boek heet Wijnland Duitsland, en het is een klepper van meer dan 400 pagina's in kleur. Geschreven door twee Vlaamse fans en kenners van Duitse wijn. (...) Duitsland heeft een rijke wijntraditie, waarbij de meeste wijndomeinen kleinschalig en ambachtelijk zijn gebleven, en sinds generaties in familiebezit zijn. Dat staat allemaal in detail beschreven in die boek: regio na regio, dorp na dorp, terroir na terroir, domein na domein, met praktische info over wandelroutes, restaurants en hotels. Het ultieme handboek om uw reis te plannen naar het wijnland dat u wellicht het minst goed kent." Bruno Vanspauwen, De Standaard

コメント


bottom of page