top of page

(Wijn)wandelen in Ortenau, Breisgau & Kaiserstuhl (Baden)

Van zaterdag 22 augustus tem zondag 30 augustus 2020

Durbach2.jpg

**UPDATE 12.12.19: DEZE REIS IS VOLZET**

ALLE INFORMATIE EN INSCHRIJVINGSFORMULIER KAN JE HIER DOWNLOADEN (VOLZET)

Baden is Duitslands meest uitgestrekte wijnbouwregio. Hoewel qua oppervlakte Baden pas op de derde plaats staat (na Rheinhessen en Pfalz), is er door de 400 km afstand tussen het noordelijkste en het zuidelijkste punt veel diversiteit. Baden is daarom ook onderverdeeld in 9 sub regio’s. En wat natuurbeleving betreft is dit een van Duitslands mooiste gebieden. Het Zwarte Woud is altijd vlakbij, en zo zijn er wel heel bijzondere stukjes waar wijnbouw en natuurpracht één geheel vormen, zoals in de Kaiserstuhl. Deze wandelreis is geen pure wijnwandelreis. We wisselen wandelingen door wijngaarden af met wandelingen door het Zwarte Woud.

Zelf komen we al jaren in Durbach, een schitterend wijndorp in de schoot van het Zwarte Woud. Van hieruit zijn prachtige wandelingen te maken, maar ook in een straal van 45 minuten rijden kan je een groot deel van de diversiteit zelf meemaken: al wandelend en proevend. De uitvalsbasis die we gebruiken is een schitterend gelegen chalet, die te bereiken is via een steile smalle weg tussen het woud, op het einde van het dal in Durbach. Hier heerst rust en natuur. Geen GSM verbinding en geen verkeer (hoogstens de boer die met de tractor naar zijn bossen en boomgaarden trekt). Een waarlijk fantastische plek.

Het programma omvat een hele week, en we reizen met 8 personen. Ontbijten en diners gebeuren op het grote overdekte terras aan de chalet. Voor het diner zorgt Gerd, maar de laatste voorbereidingen doen we samen. En uiteraard mag wijn niet ontbreken. Na de wijnwandelingen is telkens een bezoek aan een wijndomein ingepland, en tijdens de diners wordt een prachtige selectie wijn voorzien. Het is een reis waar veel ervaring over en passie voor de streek inzit. Een reis met een heel persoonlijke noot. Een echte beleving van de regio!

Mochten en na het doornemen van dit programma nog vragen zijn, contacteer me gerust.
 

Gerd Brabant

 

bottom of page