top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverGerd Brabant

Cursus Duitse wijn ism Vinikus&Lazarus februari 2019


UPDATE 26/10/18 14u16: De interesse voor de Duitslandcursus blijkt groot te zijn. In een mum van tijd was de februari-editie volzet. Laat je interesse in deze cursus gerust weten via info@vinikus.be, dan bekijken we de mogelijkheden voor nieuwe data. Duitsland is zo dichtbij, maar o zo onbekend. Met deze cursus willen we een inzicht geven in dit fantastische wijnland. Lesgever is Gerd Brabant, al meer dan 18 jaar actief in de Duitse wijnwereld, thans als medewerker van het Informatiebureau voor Duitse Wijn, docent bij Syntra en organisator van evenementen/wijnreizen rond Duitse wijn. Om de interactie van deze cursus te bevorderen kiezen we bewust voor een kleine groep (10 personen). De wijnen voor deze cursus werden geselecteerd uit het boeiende en rijke gamma van Vinikus&Lazarus.

Deze cursus is gericht op de (beginnende) wijnliefhebber die Duitsland als wijnland wil ontdekken, en ook op wie zich wil verdiepen in het topgamma Duitsland van Vinikus&Lazarus.

Les 1: maandag 11 februari 19u – 22u30 Riesling, ’s werelds mooiste witte wijndruif Hier overlopen we de verschillende wijnbouwregio’s en de wetgeving. Je leert een Duits wijnetiket te begrijpen. We proeven een 12-tal Rieslings, allen verschillend van stijl, bodem en regio. Van droog tot restzoet. Dat Riesling ’s werelds boeiendste witte wijndruif is zal je proefondervindelijk vaststellen.

Les 2: maandag 18 februari 19u – 22u30 De druiven- & stijlweelde in Duitsland We starten met een introductie over de wondere Sektwereld. Nadien volgt een korte film over Duitsland, waar we de diversiteit van de regio’s nogmaals visueel voorstellen. Tot slot gaan we dieper in op de andere druivenrassen naast Riesling, zowel in wit als rood. We proeven en ontdekken Weissburgunder, Scheurebe, Silvaner, Müller-Thurgau, Frühburgunder, Spätburgunder,…

Les 3: maandag 25 februari 19u – 22u30 Wine&dine Van onze afsluitende avond maken we een gemoedelijk moment. We serveren een fijn 4-gangenmenu en bij elk gerecht plaatsen we 2 harmoniërende topwijnen. Uiteraard mag Grosses Gewächs (Grand Cru) niet ontbreken! Wine&dine van hoog niveau.

Prijs: €195 (all-in: 3 avonden, alle wijnen, water, uitgebreide cursustekst, informatiepakket van het Duits Wijninstituut, certificaat, gebruik glazen, menu derde avond van apero tot dessert). 10 personen

Plaats: Vinikus, Spiegellaan 26, 1785 Merchtem

Inschrijven: Gerd Brabant, info@vinikus.be, 0478/34 69 84

Hier kan je de PDF met deze informatie downloaden Voorwaarden: -Inschrijving is pas definitief na (1) bevestiging van onze zijde en (2) betaling van het cursusbedrag op onze rekening. Een factuur zal daarvoor worden toegezonden. -De prijs omvat deelname aan de 3 avonden. Opsplitsen is niet mogelijk.

bottom of page