top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverGerd Brabant

Ontdek Rheinhessen tijdens Maxime Herkunft Open 15 - 17 mei 2020

Bijgewerkt op: 31 mrt. 2020

**UPDATE 31/03: DIT EVENEMENT WORDT OMWILLE VAN CORONA GEANNULEERD. Mensen die tickets hadden gekocht worden per mail gecontacteerd.**


Rheinhessen is niet alleen Duitslands grootste wijnbouwregio, het is beslist ook een van de meest dynamische gebieden. Tekenend is de openheid van de wijnbouwers en de wil om samen te werken. Het begon allemaal in 2001, toen enkele vrienden Message in a Bottle oprichtten. Jong waren ze, en uitermate getalenteerd. Philipp Wittmann, Klaus Peter Keller, Johannes Geil, Daniël Wagner,... Toen waren ze pas van de studiebanken, vandaag gelden ze als topwijnbouwers. Samen hebben ze hard getimmerd aan de reputatie van Rheinhessen en wordt er met respect over dit gebied gesproken. Dat was in een niet ver verleden nog anders.

Message in a Bottle heeft intussen een gedaanteverandering ondergaan. Met goede vriend des huizes Johannes Geil als voorzitter, gaat de vereniging verder als "Maxime Herkunft". Maxime Herkunft verenigt leden van VDP Rheinhessen met niet-leden die ook de kwaliteitsfilosofie van VDP delen.


Heel kort gezegd is het de wil van VDP om van rijpheid van een druif (Duitse wetgeving) naar meer herkomstherkenning te gaan. Dat zetten ze om via een zogenaamde VDP piramide waar de wijnen van basis naar top worden ingedeeld volgens VDP.Gutswein (de instap), VDP.Ortswein (gemeente appellatie), VDP.Erste Lage (Premier Cru) en VDP.Grosse Lage (Grand Cru). Hoe hoger in de piramide, hoe meer herkenbaarheid van de terroir, hoe nauwer de herkomst, en hoe strenger de regels inzake bijvoorbeeld opbrengst. Deze benadering kent heel wat opvolging, dus ook door domeinen die geen lid van VDP zijn. In Rheinhessen wordt dit verenigd door Maxime Herkunft.


Maxime Herkunft Open 15 - 17 mei Een Wijnreis door noordelijk Rheinhessen 3 dorpen / 11 domeinen / 60 wijnbouwers


Tijdens deze 3-daagse wordt de eerste Maxime Herkunft Open georganiseerd. Langsheen een route in noordelijk Rheinhessen zetten 11 domeinen in 3 dorpen hun poorten open. Elk van die domeinen ontvangt ook verschillende collega wijnbouwers uit andere delen van Rheinhessen. Zo kan je het gamma van maar liefst 60 domeinen ontdekken!Om dat allemaal veilig te laten verlopen rijden er verschillende bussen langs het parcours die met een interval van 20 minuten een stop houden aan elk domein. Er wordt ook een randprogramma voorzien: culinair, toeristisch,...


Maxime Herkunft Open praktisch

Dit weekend wordt niet persoonlijk door ons begeleid. We zijn er uiteraard wel aanwezig.

Vrijdag 15 mei: Kick-Off Tijdens deze openingsavond wordt een schitterende evenement georganiseerd waar verschillende chefs zorgen voor gastronomisch vuurwerk. Leden van Maxime Herkunft openen heel wat topflessen. Deze avond gaat door in Weingut Wasem (Ingelheim). 3 bekende chefs uit Rheinhessen (Eva Eppart, Philipp Stein en Frank Buchholz) koken een menu waarbij de wijnbouwers wijnen uit hun schatkamer bij harmoniëren. €120 all-in. Beperkt aantal plaatsen. Tickets zijn te bestellen via deze link.


Zaterdag 16 & zondag 17 mei: de wijnreis door noordelijk Rheinhessen

Tijdens deze 2 dagen volg je de route en ontdek je op 11 locaties de wijnen & het verhaal van 60 domeinen uit Rheinhessen. Een dagticket kost €30, voor de 2 dagen €50. Daarin zit de degustatie en het gebruik van de shuttle.


Zaterdag 16 mei: Maxime Open Club

Krijg je er maar geen genoeg van, en hou je van de combinatie wijn, muziek en dans? Dan mag je niet ontbreken op het avondevenement "Maxime Open Club".


Overnachten


Met volgende 2 hotels is er een samenwerking.


IBB Hotel Ingelheim (op 2 km van Weingut Wasem waar de openingsavond plaatsvindt) Binger Straße 76 55218 Ingelheim am Rhein +49 (0)6132 - 44130 ingelheim@ibbhotels.com www.ibbhotelingelheim.de €99 voor een éénpersoonskamer incl. ontbijt €109 voor een tweepersoonskamer incl. ontbijt

Vermelden bij reservatie: Maxime Open 2020 #39426


NH Hotel Bingen Am Rhein Nahe Eck 55411 Bingen am Rhein +49 (0)6721 7960 reservierungen@nh-hotels.com nh-hotels.de/hotel/nh-bingen €95 voor een éénpersoonskamer incl. ontbijt €119 voor een tweepersoonskamer incl. ontbijt

Vermelden bij reservatie: Maxime Open 2020 #MB0002214798
Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page