top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverGerd Brabant

Wijnwandelreis Rheinhessen augustus 2019 - een verslag


Met onze wijnwandelreizen willen we de deelnemers een regio leren kennen op vele vlakken zoals landschap en wijnen. Noem het gerust een diepte inzicht dat we op een heel toegankelijke en fijne manier brengen. Weinig mensen bezoeken Rheinhessen, en dat is ten onrechte. De geologische en landschappelijke diversiteit resulteert ook in een groot scala aan wijnen. En verschillende domeinen horen bij het beste wat Duitsland biedt.

Feedback van een deelnemer: "Het was super. Voor Gerd is geen moeite teveel, hij sleurde de tweede dag met 4 flessen voor de verschillen in terroir te proeven telkenmale bij de betreffende wijngaard. Bovendien was het landschappelijk ook mooi. En de rechterhand van Wagner-Stempel was niet alleen een intelligente jongen, hij kan het ook mooi verwoorden. En waarschijnlijk mijn laatste dineetje in bijna zwoele zomerlucht. Tja... Ik zou nog meer kunnen vertellen over de fantastische tastings."

Dag 1: door het weidse wijnlandschap van Wonnegau. De wandeling werd onderbroken door bezoeken aan Johannes& Elisabeth Geil-Bierschenk (Weingut Geil/Bechtheim) en Stefan Sander (Weingut Sander, Mettenheim). Diner in de uitstekende lokale wijnbisto Vis-à-Vis van Weingut Spieß.

Dag 2: de roter Hang. Nergens in Rheinhessen is de Rijn zo nabij de wijngaarden. De vergezichten zijn prachtig, en de wijngaarden van rode leisteen zoals Hipping, Pettenthal en Rothenberg zijn legendarisch. We proefden wijn bij het prachtig gelegen Weingut Raddeck en we dineerden in het sympathieke Gehrings KellerWirtschaft van Weingut Gehring.

Dag 3: Rheinhessische Schweiz.

Machtige wijngaarden, weidse akkerbouw, rotsen en zelfs een heidelandschap. Qua gevoel en qua wijnen is dit meer Nahe dan Rheinhessen. De vergezichten zijn er prachtig, waardoor het een van de mooiste stukjes van Rheinhessen is. Helemaal top was de degustatie bij Weingut Wagner Stempel, een van Duitslands beste domeinen. We kregen er uitgebreide uitleg over bodem & klimaat. Een schitterende dag die we konden afsluiten in een heerlijk restaurant: Restaurant zum goldenen Engel - Flonheim Rheinhessen.

Heel veel dank aan de deelnemers, het was een geweldige groep! Und auch herzlichen Dank an alle Winzer & Restaurants. Ohne eure Begeisterung wäre eine Organisation solcher Reise nicht möglich.

Enkele sfeerbeelden:

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page