top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverGerd Brabant

Landvergnügen, de Duitse tegenhanger van France Passion


Landvergnügen is de Duitse tegenhanger van France Passion. Het principe is eenvoudig: je koopt een boek met vignet (€29,90) voor je camper/mobilhome, en dat is meteen je toegangsticket tot 675 landbouwbedrijven in Duitsland waar je een nacht zonder extra kosten mag staan. Dat zijn vaak kleinschalige, familiale bedrijven op idyllische plekken. Kamperen naast een weide vol Galloway runderen, aan de rand van een wijngaard, of tussen een kruidentuin. De diversiteit is enorm. En als tegenprestatie -evenwel zonder verplichting- koop je de producten van het bedrijf. Lekkere kazen, confituren, top vlees, zuivel, wijn,… Via de bijhorende app weet je waar er in je buurt bedrijven zijn en waarin ze zijn gespecialiseerd. Je belt maximaal 24u op voorhand en je bent verzekerd van een plaats. Reizen om te ontdekken!

Wie ons een beetje kent, weet dat we met ons Volkswagen busje de Duitse wijnregio’s doorkruisen. Weldra prijkt het vignet van 2019 aan onze vooruit en zijn we klaar voor nieuwe horizonten!

De man achter Landvergnügen is Ole Schnack. Toen hij met een oude camper in de zomer van 2012 in Frankrijk met zijn gezin onderweg was, proefde hij van het concept van "France Passion". En snel was het voor hem duidelijk dat dit concept ook in Duitsland succes moet hebben. En hij kreeg gelijk. In de eerste editie (2014) stonden 230 locaties, in de gloednieuwe uitgave (2019) maar liefst 675. Dat zijn 675 plaatsen voor een bijzondere ervaring, ver weg van massatoerisme. Beleving, voor het hele gezin, staat centraal.

De editie van 2019 is net uit, en het aantal vignetten per jaar is beperkt. Dit om geen slachtoffer te worden van het succes. Wanneer je je inschrijft op de nieuwsbrief krijg je 4 keer per jaar het mooie Landvergnügen-magazine in je mailbox. Uiteraard met aandacht voor de verschillende bedrijven die eraan deelnemen, maar ook met een activiteitenagenda, recepten en tips&tricks voor onderweg.

Meer informatie:

Foto's: © Landvergnügen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page