top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverGerd Brabant

Wijnwandelreis Pfalz mei 2019 - een verslag


Met onze wijnwandelreizen willen we een echte Duitse wijnbeleving aanbieden. Zelf wandelen we al jaren door de Duitse wijnregio's, en de mooiste etappes bundelen we in wijnwandelreizen.

Deze reizen zijn alomvattende programma's om een wijnregio echt te leren begrijpen. Naast het wandelen proeven we ook bij uitstekende producenten, ontdekken we de lokale keuken en overnachten we in gezellige hotelletjes.

Onze eerste officiële Vinikus wijnwandelreis bracht ons van 2 tem 5 mei in de Pfalz. Met een groep van 10 verdiepten we ons in de regio:

-Na een kelderbezoek bij Weingut von Winning wandelden langs beroemde Lagen in Deidesheim en Forst. Van 7 Erste en Grosse Lagen proefden we ook de wijn. 's Avonds kregen we een regionaal menu voorgeschoteld in ons Gästehaus Spinne

-De tweede dag wandelden we door de schitterende natuur van Birkweiler en Ilbesheim. Zowel topwijngaarden, Pfälzer Wald als machtige vergezichten tot aan het Zwarte Woud stonden op het menu. Nadien proefden we de wijnen van Weingut Gies-Düppel, die wijn maken in verschillende van de percelen waarlangs we wandelden. 's Avonds trokken we naar misschien wel de meest authentieke Stube van de Mittelhaardt: Eselsburg. In een heel gezellig kader kregen we de Pfälzer keuken als tapa's geserveerd.

-De derde dag volgden we een stukje van de Pfälzer Weinsteig. In totaal telt dit bij momenten pittig wandelpad een kleine 200 km. Het traject van Deidesheim naar Bad Dürkheim is zonder twijfel een van de mooiste stukken. Ondanks het mindere weer die dag was het op en top genieten. Proeven bij het beroemde Weingut Christmann was een absoluut hoogtepunt. Iedereen was onder de indruk van wat dit domein allemaal biedt. Ons afsluitend diner werd een gastronomisch getint menu in ons Gästehaus.

Het was een fijne 4-daagse, waardoor we nog meer zin kregen om dit type reizen aan te bieden. Einde mei trekken we voor een begeleide wijnwandelreis naar Ortenau (Baden) en in augustus naar Rheinhessen. In 2020 plannen we 4 reizen. In het najaar van 2019 publiceren we de programma's.

Tot slot de woorden van een tevreden deelnemer:

"Ook langs deze weg onze beste dank voor deze prachtige wandel en proef reis naar de Pfalz! Het tof en divers gezelschap, het heel aangename en gezellig hotel, de mooie en erg lekkere maaltijden, de juiste timing van de activiteiten, het gezonde en mooie landschap, de wonderbaarlijke terroir, de perfect, boeiende en gezellige proeverijen, de fijne mensen die we mochten ontmoeten, de meer dan gunstige weercondities en bovenal de vlekkeloze chemie om dit allemaal bij elkaar te brengen en aan elkaar te praten. Van harte dank."

Enkele sfeerbeelden:

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page